Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Multimode glasvezelbekabeling

Multimode Glasvezel bekabeling kopen?

De Multimode glasvezelbekabeling is de beste optie voor kortere afstanden, maar met een hogere bandbreedte. In tegenstelling tot Single-mode, kan een multimode kabel meerdere lichtstralen tegelijkertijd doorlaten, met verschillende golflengtes. Multimode maakt dan ook geen gebruik van laserlicht (één golflengte) zoals single-mode, maar LED licht.

Een glasvezel is slechts 125 micron (0.125 mm) dun, wat overeen komt met een mensenhaar. Daarbij heeft een Multimode glasvezel een kern van 50 micron, terwijl de kern bij single-mode glasvezel slechts 9 micron is. Hierdoor heeft het licht bij multimode glasvezel de mogelijkheid om te weerkaatsen tegen de wanden van de kern, wat bij single-mode niet mogelijk is door de veel smallere kern van de glasvezel. Bij multimode ontstaat er door het weerkaatsen een golfpatroon in de lichtsignalen. Door de bredere kern van de multimode glasvezel kunnen er meerdere signalen tegelijkertijd doorgelaten worden. Dat maakt multimode glasvezel minder geschikt voor het overbruggen van lange afstanden, waar wel voor het door laten van meer bandbreedte.

OM2, OM3 of OM4?

Hoe hoger het getal, des te nieuwer de kabel is. De verschillen zitten in de helderheid van de glasvezel. Een OM4 kabel bestaat uit een veel helderder glasvezel dan OM2. Hierdoor hebben de lichtstralen minder weerstand, waardoor langere afstanden - met hogere snelheden - overbrugt kunnen worden. Vergelijk het met troebel en helder water. Een lichtstraal heeft in helder water veel minder weerstand.

Bestel online bij Patchkast.nl

Bij Patchkast.nl bent u ook aan het juiste adres voor een ruim assortiment glasvezel bekabeling. Multimode glasvezel nodig? Dan kunt u deze eenvoudig en snel online bij ons bestellen! Bestelt u op een werkdag voor 16.00 uur, dan verzenden wij het nog dezelfde dag vanuit ons eigen magazijn.