In- en opbouwdozen

In-opbouwdozen kopen?

Als een ruimte moet worden voorzien wordt er vaak een netwerkkabel door de muur getrokken naar de juiste ruimte. Om er voor te zorgen dat de netwerkkabel netjes wordt afgewerkt wordt er gebruik gemaakt van in- opbouwdozen. Naast een nette afwerking bieden in-opbouwdozen, ook wel wall-outlets genoemd, nog meer voordelen.

In- opbouwdozen zijn voorzien van 2 RJ45 poorten waardoor apparatuur snel en gemakkelijk kan worden voorzien van een internetverbinding.
Let op:
wanneer beide RJ45 poorten gebruikt gaan worden, dan zijn er 2 netwerkkabels nodig voor het aansluiten.

Overzicht op de netwerkbekabeling

Op in-opbouwdozen zijn nummers te schrijven. Door deze nummers te laten corresponderen met de nummers op een patchpaneel, is snel en gemakkelijk te zien welke RJ45 uitgang van de wall outlet correspondeert aan het nummer op het patchpaneel.

Beveiligd of onbeveiligd?

Wanneer een kabel langs een stroom- of COAX kabel komt, is een beveiligd type kabel nodig. Een beschermde type kabel zorgt ervoor dat er geen verstorend effect kan optreden. Bij gebruik van een beschermde kabel is shielded / STP in-opbouwdoos nodig.

Als de netwerkkabel niet in aanraking komt met een stroom- of COAX kabel, kan er gebruik worden gemaakt van een UTP kabel. Een UTP kabel heeft geen beveiligde wall outlet nodig, in dit geval kan er gebruik worden gemaakt van de unshielded wall outlets.