Server rack kopen?

Serverrack is een andere benaming voor een serverkast. En een serverkast is een behuizing voor uw servers. Ook wordt de term server rack veel gebruikt voor een open server rek, ook wel relay rack genoemd. Uw servers vormen het hart van uw digitale centrum. En wat is er nu tegenwoordig nog belangrijker voor een instelling, bedrijf of organisatie dan hun digitale huis. We bedoelen hier alle harde schrijven, data, computers en dus ook de servers mee. De servers verbinden immers alle elementen met elkaar en vormen de plek waar alle belangrijke data wordt opgeslagen. De aanschaf van het juiste 19 inch server rack is dan ook van essentieel belang.

Klik hier om direct een 19 inch server rack te bestellen

serverrack kopen?Wat is belangrijk bij het kopen van een goed serverrack?

Aantal Units

Het is belangrijk om bij het kopen van een rack de juiste keuze te maken. Hierbij is het vooral belangrijk om te kiezen voor een rack met de juiste afmetingen. Hierbij kunt u denken aan een rack met het juiste aantal Units (aangeduidt met U), zodat u voldoende ruimte heeft voor al uw servers en randapparatuur in de kast. Onze 19 inch server racks zijn standaard voorzien van vier 19" profielen voor een eenvoudige montage van de apparatuur het in het rack. Ons assortiment staande server racks varieert van 18U t/m maximaal 47U.

Wat veel ondernemers en organisaties echter vaak vergeten is dat ze geen rekening houden met de toekomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de groei van uw organisatie of bedrijf. Ook instellingen vergeten wel eens dat ze binnenkort gaan uitbreiden en dan ook meer servercapaciteit en dus racks nodig hebben. Bespaar hier niet op en wees slim. Koop altijd wat meer ruimte (rack met meer Units) dan u op dit moment nodig heeft.

Breedte en diepte van de kast

Houd naast de hoogte (het aantal Units) ook rekening met de breedte en diepte van de kast. U heeft de keuze uit een 600mm en 800mm breed 19 inch server rack. Wij raden het 800mm rack aan in verband met de extra werkruimte die u dan heeft naast de 19 inch profielen. Dit maakt het plaatsten van de servers en andere apparatuur een stuk gemakkelijker. Tevens zijn deze kasten voorzien van een verticale kabeldoorvoer om alle kabels te geleiden en weg te werken. Voor het kiezen van de juiste diepte gaat u na wat het meest diepe apparaat is wat erin moet passen en houd een marge aan van ca. 10 cm voor de ruimte van de kabels en warme die weg moet kunnen.

Waar koopt u uw 19 inch server rack?

Het internet biedt vele voordelen. Eén daarvan is dat de kosten van een rack of andere producten vaak lager is. Dit komt omdat een webshop geen vaste kosten heeft voor personeel dat in de winkel moet zijn (ook al is er niemand), een showroom, een demo van de producten of server racks en veel meer. Hierdoor kan een webshop goedkoper en efficiënter werken dan een normale winkel. En dit voordeel kan worden doorgegeven aan de klant! U dus!

Waarom bij ons kopen?

U vindt bij ons een ruim aanbod aan racks. En wist u dat we uit meer dan 2000 reviews een dikke voldoende hebben behaalt over ons en onze dienstverlening. Hier zijn we bijzonder trots op! Evenals dat we al aan verschillende grote multinationals en ministeries server racks mogen leveren.

Bestel uw serverrack hier!