CAT6 bekabeling

CAT6 kabels kopen?

Om apparatuur te voorzien van een stabiele en snelle netwerkverbinding zijn UTP kabels nodig. De standaard kabels zijn de CAT6 kabels, deze behoren tot de 6e generatie twisted pair ethernet technologie. Deze generatie twisted pair kabels kan snelheden bereiken van 250 megahertz met een gegevensoverdrachtssnelheid van 1000mb/s. Gaat u voor de beste kwaliteit, dan raden we 100% koper Cat6 UTP bekabeling aan. Dankzij de 100% koperen kern bieden deze kabels de beste signaaloverdracht.

Op rol of kant en klaar?

Bij standaard CAT6 patchkabels zijn de aderparen gegoten in de connectoren. De connector zelf is beschermd door middel van een opgespoten verhoging. Kabels op rol zijn niet voorzien van connectoren waardoor de kabel makkelijk te trekken is en minder grote gaten in de muur behoeft.

Kabels op rol zijn verkrijgbaar in soepele en in stugge varianten. De soepele kabel wordt gebruikt om connectoren op te bevestigen en de stugge kabel wordt gebruikt in LSA toepassingen.

Afgeschermd of niet?

Bij het selecteren van de CAT6 patchkabels dient er ook rekening te worden gehouden met de afscherming van de kabel. Als de kabel niet is afgeschermd en naast COAX- en/of stroomkabels komt te liggen dan kan er interferentie ontstaan. Afgeschermde kabels zijn door middel van folie afgeschermd tegen deze interferentie.