Buitenkabel

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

UTP buitenkabel/ grondkabel met PE mantel kopen?

utp buitenkabelVoor het realiseren van een stabiele internetverbinding in de tuin biedt een UTP buitenkabel, ook wel grondkabel genoemd, de uitkomst. De mantel van een standaard UTP kabel is niet beschermd tegen invloeden van buitenaf. Leg deze dan ook niet los in de grond. Een UTP grondkabel kopen biedt dé oplossing, maar waarom?

De voordelen van een buitenkabel

Leg standaard UTP kabels, zoals cat5e kabels en cat6 kabels, niet buiten. Op deze manier stel je ze bloot aan invloeden van buitenaf zoals UV, vocht en ongedierte. De mantel van de kabel is hier niet tegen beschermd. Binnen korte termijn zal de mantel beschadigd raken met als gevolg een instabiele of zelfs geen internetverbinding. Dit kan voorkomen worden door een kabel voorzien van een PE mantel te gebruiken. Een PE mantel beschermd de kabel tegen invloeden van buitenaf. Een kabel voorzien van een PE mantel wordt ook wel een buitenkabel of grondkabel voor UTP genoemd.

Welke grondkabel moet ik kiezen?

Afhankelijk van de gewenste snelheid, lengte en type kabel zijn er verschillende varianten grondkabels verkrijgbaar.

Snelheid
Een grondkabel is verkrijgbaar in verschillende snelheden. Een cat5e en een cat6 grondkabel zijn beide voorzien van dezelfde snelheid namelijk tot 1GB/s. De overdracht snelheid van een cat6 grondkabel ligt hoger. Dé reden waarom een cat6 kabel tegenwoordig de standaard is. Een cat6a of een cat7 grondkabel kunnen snelheden behalen tot 10GB/s. Echter dient de provider en het apparatuur hier op afgestemd te zijn.

Lengte
De lengtes van een buitenkabel variëren. Kies voor een buitenkabel van 25 meter, 50 meter of een buitenkabel op rol van 100 meter.

Patchkabel of een buitenkabel op rol
Een patchkabel is voorzien van connectoren. Een buitenkabel op rol nog niet waardoor deze eenvoudig door een pvc buis of muur getrokken worden.

Let op: Komt de grondkabel naast een stroomkabel of COAX kabel te liggen? Kies dan voor een ftp grondkabel. Een ftp grondkabel is voorzien van een afscherming en voorkomt interferentie op de kabel. Grondkabels op rol zijn verkrijgbaar met een kern van CCA of 100% koper.

Bestel tijdig een grondkabel online bij Patchkast.nl

Eén van de eerste taken bij het opbouwen van de tuin is een UTP grondkabel leggen. Zorg altijd dat de gewenste grondkabel en benodigde accessoires tijdig worden besteld. Op deze manier ontstaat er geen vertraging bij het opbouwen van de tuin. Patchkast.nl biedt een ruim assortiment UTP grondkabels en toebehoren.