Let op: in verband met Hemelvaart zijn wij do. 26 en vrij. 27 mei gesloten. Bestellingen die op deze dagen worden geplaatst, verzenden wij op maandag 30 mei. 

Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Buitenkabel

per pagina

UTP buitenkabel/ grondkabel met PE mantel kopen?

utp buitenkabelVoor het realiseren van een stabiele internetverbinding in de tuin biedt een UTP buitenkabel, ook wel grondkabel genoemd, de uitkomst. De mantel van een standaard UTP kabel is niet beschermd tegen invloeden van buitenaf. Leg deze dan ook niet los in de grond. Een UTP grondkabel kopen biedt dé oplossing, maar waarom?

De voordelen van een buitenkabel

Leg standaard UTP kabels, zoals cat5e kabels en cat6 kabels, niet buiten. Op deze manier stel je ze bloot aan invloeden van buitenaf zoals UV, vocht en ongedierte. De mantel van de kabel is hier niet tegen beschermd. Binnen korte termijn zal de mantel beschadigd raken met als gevolg een instabiele of zelfs geen internetverbinding. Dit kan voorkomen worden door een kabel voorzien van een PE mantel te gebruiken. Een PE mantel beschermd de kabel tegen invloeden van buitenaf. Een kabel voorzien van een PE mantel wordt ook wel een buitenkabel of grondkabel voor UTP genoemd.

Welke grondkabel moet ik kiezen?

Afhankelijk van de gewenste snelheid, lengte en type kabel zijn er verschillende varianten grondkabels verkrijgbaar.


SnelheidEen grondkabel is verkrijgbaar in verschillende snelheden. Een cat5e en een cat6 grondkabel zijn beide voorzien van dezelfde snelheid namelijk tot 1GB/s. De overdracht snelheid van een cat6 grondkabel ligt hoger. Dé reden waarom een cat6 kabel tegenwoordig de standaard is. Een cat6a of een cat7 grondkabel kunnen snelheden behalen tot 10GB/s. Echter dient de provider en het apparatuur hier op afgestemd te zijn.


LengteDe lengtes van een buitenkabel variëren. Kies voor een buitenkabel van 25 meter, 50 meter of een buitenkabel op rol van 100 meter.

Patchkabel of een buitenkabel op rol
Een patchkabel is voorzien van connectoren. Een buitenkabel op rol nog niet waardoor deze eenvoudig door een pvc buis of muur getrokken worden.

Let op: Komt de grondkabel naast een stroomkabel of COAX kabel te liggen? Kies dan voor een ftp grondkabel. Een ftp grondkabel is voorzien van een afscherming en voorkomt interferentie op de kabel. Grondkabels op rol zijn verkrijgbaar met een kern van CCA of 100% koper.

Bestel tijdig een grondkabel online bij Patchkast.nl

Eén van de eerste taken bij het opbouwen van de tuin is een UTP grondkabel leggen. Zorg altijd dat de gewenste grondkabel en benodigde accessoires tijdig worden besteld. Op deze manier ontstaat er geen vertraging bij het opbouwen van de tuin. Patchkast.nl biedt een ruim assortiment UTP grondkabels en toebehoren.