Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Glasvezel

Glasvezel bekabeling kopen?

Tegenwoordig is het een vereiste dat een netwerkverbinding steeds sneller en krachtiger wordt. Momenteel wordt er nog veel gebruik gemaakt van de cat5e en cat6 patchkabels. De kans dat internetbekabeling binnenkort plaats gaat maken voor glasvezel bekabeling is erg groot.

Een glasvezelkabel is een super dunne kabel en bestaat uit meerdere glasvezels ter grootte van een menselijk haar. Een glasvezel is opgebouwd uit 2 soorten samengesmolten glas met een holle kern.

De werking van een glasvezelkabel

Glasvezel bekabeling staat bekend om de razendsnelle dataoverdracht, die zelfs over langere afstanden kan plaats vinden. Door elke holle kern van de kabel kan een lichtsignaal worden gestuurd. Dit lichtsignaal kan voor elke vezel afzonderlijk aan en uit worden gezet in een verschillende volgorde en snelheid. De meerdere glasvezels samen vormen op deze manier een soort code die garant staat voor een deeltje informatie. De snelheid waarop de glasvezels deze soort codes vormen is bepalend voor de snelheid van de dataoverdracht.

Single- of multimode

Glasvezel bekabeling is verkrijgbaar in 2 verschillende modes, namelijk in single mode en in multi mode. Single mode glasvezel bekabeling is geschikt voor het overbrengen van data op langere afstanden en met een hogere snelheid. Single mode glasvezel is momenteel de krachtigste vorm op de markt, een single mode glasvezelkabel is in staat om data over te brengen met een snelheid van 1 terrabyte per seconde (1000 GB/s).

Voor de kleinere afstanden zijn multi mode glasvezelkabels weer geschikter.  Multi mode glasvezelbekabeling kent een hogere bandbreedte, maar een lagere overdrachtsnelheid dan single-mode kabels. Doordat multi mode ook gestimuleerd kan worden doormiddel van LED licht, zijn deze kabels over het algemeen goedkoper dan de single mode kabels.

Glasvezel accessoires en gereedschap voor uw glasvezelbekabeling

Bij het aanleggen van een glasvezelnetwerk heeft u naast glasvezelbekabeling in veel gevallen ook diverse glasvezel accessoires en gereedschappen nodig om uw netwerkverbinding compleet te maken. Onder glasvezel accessoires verstaan we onder andere glasvezel koppelstukken om een kabel te verlengen of glasvezelconverters en/ of SFP modules om glasvezel om te zetten naar een koperverbinding. Alle accessoires en gereedschappen vindt u op onze website en zijn eenvoudig online te bestellen.

Professioneel advies voor de juiste glasvezelkabel

Bij Patchkast.nl heeft u ruime keuze uit verschillende glasvezelkabels. Weet u niet zeker welk type u voor uw patchkast moet kiezen? Wij helpen u graag op weg om de juiste keuze te maken. Neem contact met ons op! Onze ervaren medewerkers zitten klaar om u te helpen via chat of telefoon (074 852 64 48).