Glasvezel

Glasvezel bekabeling kopen?

Tegenwoordig is het een vereiste dat een netwerkverbinding steeds sneller en krachtiger wordt. Momenteel wordt er nog veel gebruik gemaakt van de cat5e en cat6 patchkabels. De kans dat internetbekabeling binnenkort plaats gaat maken voor glasvezel bekabeling is erg groot.

Een glasvezelkabel is een super dunne kabel en bestaat uit meerdere glasvezels ter grootte van een menselijk haar. Een glasvezel is opgebouwd uit 2 soorten samengesmolten glas met een holle kern.

De werking van een glasvezelkabel

Glasvezel bekabeling staat bekend om de razendsnelle dataoverdracht, die zelfs over langere afstanden kan plaats vinden. Door elke holle kern van de kabel kan een lichtsignaal worden gestuurd. Dit lichtsignaal kan voor elke vezel afzonderlijk aan en uit worden gezet in een verschillende volgorde en snelheid. De meerdere glasvezels samen vormen op deze manier een soort code die garant staat voor een deeltje informatie. De snelheid waarop de glasvezels deze soort codes vormen is bepalend voor de snelheid van de dataoverdracht.

Single- of multimode

Glasvezel bekabeling is verkrijgbaar in 2 verschillende modes, namelijk in single mode en in multi mode. Single mode glasvezel bekabeling is geschikt voor het overbrengen van data op langere afstanden en met een hogere snelheid. Single mode glasvezel is momenteel de krachtigste vorm op de markt, een single mode glasvezelkabel is in staat om data over te brengen met een snelheid van 1 terrabyte per seconde (1000 GB/s).

Voor de kleinere afstanden zijn multi mode glasvezelkabels weer geschikter.  Multi mode glasvezelbekabeling kent een hogere bandbreedte, maar een lagere overdrachtsnelheid dan single-mode kabels. Doordat multi mode ook gestimuleerd kan worden doormiddel van LED licht, zijn deze kabels over het algemeen goedkoper dan de single mode kabels.

Glasvezel accessoires en gereedschap voor uw glasvezelbekabeling

Bij het aanleggen van een glasvezelnetwerk heeft u naast glasvezelbekabeling in veel gevallen ook diverse glasvezel accessoires en gereedschappen nodig om uw netwerkverbinding compleet te maken. Onder glasvezel accessoires verstaan we onder andere glasvezel koppelstukken om een kabel te verlengen of glasvezelconverters en/ of SFP modules om glasvezel om te zetten naar een koperverbinding. Alle accessoires en gereedschappen vindt u op onze website en zijn eenvoudig online te bestellen.

Professioneel advies voor de juiste glasvezelkabel

Bij Patchkast.nl heeft u ruime keuze uit verschillende glasvezelkabels. Weet u niet zeker welk type u voor uw patchkast moet kiezen? Wij helpen u graag op weg om de juiste keuze te maken. Neem contact met ons op! Onze ervaren medewerkers zitten klaar om u te helpen via chat of telefoon (074 852 64 48).