Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Patchpanelen

Patchpaneel kopen?

Het gebruik van een patchpaneel kan zorgen voor structuur en overzicht binnen een bekabelde netwerk. Een 19 inch patchpaneel biedt tevens het voordeel dat deze eenvoudig te monteren is in een 19 inch patchkast. Een patchpaneel kopen is heel eenvoudig. Geadviseerd wordt de specificaties af te stemmen op het bekabelde netwerk dat gelegd gaat worden. Alles over patchpanelen en het gebruik ervan gaan we uitleggen!

Hoe werkt een patchpaneel?

Een patchpaneel is een essentieel onderdeel binnen een bekabelde netwerk wanneer er veel UTP kabels op een centraal punt binnenkomen.

Aan de voorzijde is een patchpaneel voorzien van keystone poorten. Bij een standaard patchpaneel betreft dit RJ45 poorten. Bij keystone patchpanelen kunnen deze poorten zelf ingedeeld worden met behulp van keystones. Elk poort is voorzien van een nummer, geef de UTP kabel hetzelfde nummer. Op deze manier kan een defecte kabel eenvoudig opgespoord worden. Via de voorzijde kunnen patchkabels voorzien van een RJ45 connector aangesloten worden op een ethernet switch of rechtstreeks op een modem/ router.

De achterzijde van een patchpaneel is voorzien van een LSA strook. Een kabel op rol voorzien van stugge kern kan met behulp van een LSA tang gemonteerd worden op een LSA strook. Weten hoe een patchpaneel aangesloten moet worden? Lees dan de handleiding in ons blog: Een patchpaneel aansluiten

Welke type patchpanelen zijn er?

Er zijn verschillende patchpanelen verkrijgbaar. Ze hebben allemaal verschillende montagemogelijkheden en toepassingen die bij een specifiek netwerk passen.

19 inch patchpanelen

Een 19 inch patchpaneel is voorzien van 19 inch montage profielen waardoor deze eenvoudig in een 19 inch patchkast of wandkast te monteren is. Een 19 inch patchkast staat voor het centrale punt binnen het IT-netwerk en wordt voornamelijk gebruikt voor bedrijfsnetwerken. Omdat alle bekabeling uiteindelijk daarin afgemonteerd wordt, biedt een 19 inch patchpaneel de oplossing voor het aanbrengen van structuur en overzicht van UTP kabels in een patchkast.

10 inch patchpanelen

10 inch patchpanelen werken volgens het zelfde principe als een 19 inch patchpaneel. Echter hebben deze een breedte van 10 inch. Voor het monteren van een 10 inch patchpaneel is een 10 inch patchkast benodigd. 10 inch is geschikt voor kleinere netwerken en wordt veelal gebruikt door particulieren.

Muur patchpanelen

Betreft het een klein netwerk en is de ruimte beperkt maar is de wens wel om een patchpaneel te gebruiken, kies dan voor een muur patchpaneel. Een muurpatchpaneel wordt geleverd met een wandbeugel en is eenvoudig te monteren aan de muur van bijvoorbeeld een meterkast.

Keystone patchpanelen

Een keystone patchpaneel is 19 inch en voorzien van montage profielen. Keystone patchpanelen zijn leeg. Dit betekent dat de poorten nog niet voorzien zijn van een in- / uitgang. Deel de poorten naar wens in met behulp van keystones. Dé oplossing wanneer een netwerk uit diverse type UTP kabels bestaat of verschillende montage per kabel gewenst is.

Welke patchpaneel moet ik kopen?

Er zijn vele verschillende patchpanelen te koop waardoor het ook lijkt dat de keuze heel groot en onoverzichtelijk is. Echter is de keuze van het type patchpaneel geheel afhankelijk van de netwerk die ligt of aangelegd gaat worden. De volgende norm wordt hierin gehanteerd:

"Neem dezelfde specificaties van de UTP kabel over op het patchpaneel"

Voorbeeld: betreft het een Cat6 FTP kabel dan is het van belang ook een Cat6 FTP (STP) patchpaneel te kopen. De hoeveelheid aantal poorten is afhankelijk van de grootte van het netwerk. .

Zijn er nog vragen met betrekking tot het kiezen van het juiste patchpaneel voor het netwerk dat gelegd gaat worden? Neem dan gerust contact met ons op voor aanvullende informatie en advies.