Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

10 Inch Producten

10 inch producten kopen?

Overal zijn tegenwoordig netwerken te vinden. Een netwerkverbinding wordt gevormd door een samenstelling van verschillende apparatuur. Deze apparatuur is kostbaar en dient goed beschermt te worden. Kleine netwerkopstellingen zijn ideaal te creëren met 10 inch producten.

10 inch producten worden opgeslagen in kleine 10 inch patchkasten, deze beschermen de apparatuur en zorgen ervoor dat makkelijk overzicht in een netwerksamenstelling kan worden gecreëerd.

10 inch accessoires

Voor 10 inch patchkasten zijn diverse accessoires op de markt. Hierbij is te denken aan patchpanelen, legborden of ethernet switches. Deze accessoires kunnen de netwerksamenstelling completeren. 10 inch producten zijn erg compact en nemen relatief weinig ruimte in, mede hierdoor zijn deze producten ideaal voor thuisnetwerken en kleine bedrijfsnetwerken.

Vragen?

Heeft u nog vragen over 10 inch producten of behoeft u extra informatie? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons. De helpdesk van Patchkast.nl zit klaar om uw vragen te beantwoorden via de chat of telefoon (074 - 852 64 48)!

FAQ's over patchkasten

Wat is een patchkast?

Een patchkast of serverkast is een metalen kast waarin je verschillende apparaten voor internet- en telefoonverkeer opbergt. Dankzij deze kasten kun je netwerkkabels makkelijk en overzichtelijk wegwerken. De kast is 10 inch of 19 inch breed en komt overeen met de standaardmaat van netwerkapparaten. Ook kleinere apparaten kun je opbergen in een server- of patchkast. Hiervoor zijn speciale legborden verkrijgbaar. Zo heb je alles overzichtelijk bij elkaar. Wil je meer informatie over patchkasten? Dat vind je hier.

Wat zijn de verschillen tussen een patchkast en een serverkast?

Een patchkast en serverkast zijn bijna altijd hetzelfde: een (grote) metalen kast voor het opbergen van netwerkapparaten. Het verschil komt voort uit wat je er in opbergt. Patchen betekent aansluiten of verbinden, je sluit in een patchkast dus hoofdzakelijk internetkabels aan. Denk hierbij aan apparatuur als een patchpaneel, switch of router. Iets waar je veel kabels voor nodig hebt. Omdat deze apparaten weinig warmte afgeven, is een patchkast voorzien van een gesloten voordeur van glas. De achterkant heeft een gesloten metalen achterdeur. 
 
De naam zegt het al een beetje, in een serverkast berg je voornamelijk server op. Deze apparaten geven veel warmte af en is een goede ventilatie dus belangrijk. Een serverkast heeft daarom aan de voor- en achterzijde geperforeerde deuren. Hierdoor ontwijkt de warme lucht sneller uit de kast en voorkom je oververhitting. Zie hier alle patchkasten en serverkast.

Hoe richt ik een serverkast in?

Je hebt besloten een serverkast aan te schaffen, omdat je klaar bent met al die netwerkapparaten zoals de router of server die overal en nergens staan in je huis. Om je netwerk goed te laten functioneren, richt je de serverkast als volgt in: 

 • zet zware apparaten beneden en lichtere boven,  
 • plaats kleine (netwerk) apparaten op een legbord,  
 • maak gebruik van een patchpaneel om je netwerkaansluitingen te organiseren,  
 • maak gebruik van een ethernet switch om het internetsignaal te verdelen, 
 • plaats stekkerdozen in de kast voor elektriciteit,  
 • kies UTP-kabels in de juiste lengte zodat je onnodige overlengte voorkomt,  
 • Installeer kabelgoten in de kast om ervoor te zorgen dat de kabels op een geordende manier zijn weggewerkt. 

Wil je dat de serverkast niet alleen functioneel is, maar er ook fraai uit ziet? Dan kun je de kast mooi maken met accessoires, zoals ledverlichting, afsluitbare lades voor belangrijke papieren of afdekpanelen om vrije tussenruimtes op te vullen. Bekijk hier een overzicht van alle accessoires die beschikbaar zijn voor een 10 inch serverkast.