Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Accessoires

Je hebt voor je klant een nieuwe patchkast uitgekozen. Dit wordt het hart van het netwerk. Maar met een kast alleen ben je er nog niet. Want om het netwerk zo in te richten dat het overzichtelijk en makkelijk te onderhouden is én je storingen snel kunt oplossen, heb je accessoires nodig. Lees hier hoe je de ruimte in de kast optimaal benut en het gebruiksgemak verhoogt.

Inhoudsopgave

Wat zijn patchkast accessoires?

Afdek en blindpanelen

KVM consoles

Sokkels

Afsluitbare lades

Kabelmanagement

19 inch stekkerdozen

Ethernet switch

Patchpanelen

Legborden

L-profielen

Ventilatoren set / Fan unit

Kooimoeren

Patchkast verlichting

Sloten en sleutels

Wielenset en stelpoten

In- en opbouwdozen

Stroomkabels

UPS Noodstroomvoorziening

Kabelhaspels

Overige accessoires

 

Wat zijn patchkast accessoires?

Dit zijn patchkast onderdelen waarmee je de kast helemaal naar eigen wens inricht. De kast heeft 19 inch bevestigingsprofielen waaraan je de netwerkapparaten bevestigd. Maar verder is de kast leeg. Je stelt de inrichting dus helemaal zelf samen. Je kiest legborden voor kleinere apparaten. In afsluitbare lades berg je belangrijke documenten op en met een ethernet switch verdeel je het internetsignaal over meerdere aansluitingen. Maar ook 19 inch stekkerdozen en kabelgoten helpen je een goed werkend netwerk in te richten. De patchkast blijft overzichtelijk en je benut alle ruimte in de kast. We leggen ze even stuk voor stuk uit.

Afdek en blindpanelen

Met een blindpaneel of afdekpaneel dek je vrije ruimtes in de patchkast af. Hierdoor oogt de kast rustiger en is overzichtelijker. Afhankelijk van de ruimte die je wilt afdekken, kies je een 19 inch blindpaneel met een hoogte tussen 0,5 en 6 U. En wil je later op de plek een ander apparaat bevestigen? Dan klik je het afdekpaneel gewoon eruit en plaats je het apparaat in het 19 inch profiel.

 

Zie hier afdekpanelen

 

KVM consoles

KVM is de afkorting voor keyboard, video, mouse. Het is dus een toetsenbord, beeldscherm en muis in één. Met een KVM console kun je meerdere computers en servers besturen. Je plaatst de console op werkhoogte in de patchkast en de besturing van de netwerkapparaten is binnen handbereik.

 

Kies een KVM console

 

Sokkels

Met een sokkel dicht je de vrije ruimte onder de patchkast af. Je hebt dan rondom een plint. De sokkel heeft een uitsparing voor de kabelinvoer zodat je stroom- en netwerkkabels makkelijk in en uit de patchkast kunt leggen. Let op dat de lengte en breedte van de sokkel hetzelfde is als die van de patchkast.

 

Sokkel voor patchkasten

 

Afsluitbare lades

Een 19 inch afsluitbare lade past precies in de bevestigingsprofielen van de 19 inch patchkast. In de lade kun je bijvoorbeeld belangrijke handleidingen of vertrouwelijke documenten bewaren. Doordat de lade én de kast afsluitbaar zijn, is de inhoud goed beschermd tegen onbevoegden.

 

Afsluitbare lade kopen

 

Kabelmanagement

Onder kabelmanagement verstaan wij alle hulpmiddelen waarmee je de netwerk- en stroomkabels bundelt, markeert en geordend laat verlopen. Dit zijn bijvoorbeeld kabelgoten, rangeerpanelen, beugels, klittenband of kabel labels wrap around. Pas je kabelmanagement toe in de patchkast, zijn rommelige kabels die in de knoop raken, verleden tijd.

 

Kies hier je kabelmanagement

 

19 inch stekkerdozen

Een 19 inch stekkerdoos bevestig je in de patchkast. Hiermee voed je alle apparaten in de kast met stroom. Je kunt een Schuko stekkerdoos met master overload, surge protection device of schakelaar kiezen. Of heb je een stekkerdoos met C13 en C14 stopcontacten nodig? Wij hebben het allemaal.

 

Zie hier alle 19 inch stekkerdozen

 

Ethernet switch

Een ethernet switch verdeelt het netwerksignaal over meerdere netwerkkabels. Afhankelijk van de grootte van het netwerk kies je een unmanaged, managed of smart managed switch. En wil je geen aparte stroomkabel leggen, is een PoE switch – Power over ethernet – de beste ethernet switch voor jou. Als je het bereik van het netwerksignaal wilt vergroten, heb je een access point nodig. Een access point wordt bekabeld aangesloten en maakt dan draadloos verbinding met andere netwerkapparaten die zich in zijn bereik bevinden en zijn aangemeld op het netwerk.

 

Ethernet switches en access points

 

Patchpanelen

Een patchpaneel zorgt voor overzicht in het netwerk. Ze zijn er in 10 inch en 19 inch. Je kunt kiezen tussen een keystone en een rj45 patchpaneel. Een keystone patchpaneel kun je zelf met keystones afmonteren. En een rj45 patchpaneel heeft reeds rj45 poorten waarop je de netwerkkabels aansluit. Je past het type patchpaneel aan of de kabels die je gebruikt. Je kunt kiezen tussen een patchpaneel cat5e, patchpaneel cat6 en patchpaneel cat6.

 

Koop hier een patchpanel

 

Legborden

Ondanks dat 19 inch een standaardafmeting in de elektrotechniek is, kan het voorkomen dat je een netwerkapparaat hebt, dat geen 19 inch ophanging heeft of kleiner is dan 19 inch. Deze apparaten plaats je op een legbord. Er zijn vaste en uittrekbare legborden. Let wel op het gewicht dat je op het legbord wilt plaatsen, want een uittrekbaar legbord kan minder gewicht dragen dan een vaste.

 

Zie hier vaste en uittrekbare legborden

 

L-profielen

L-profielen zijn steunen die je - net zoals een legbord - voor apparaten gebruikt die geen 19 inch bevestiging hebben. Dit kan bijvoorbeeld een server zijn. Je monteert de L-steunen in de patchkast en plaatst het apparaat hierop. De breedte van een L-steun is 3,8 cm. Meet dus goed na of je apparaat breed genoeg is en een smalle steun links en rechts voldoende is. Is het apparaat kleiner, heb je een legbord nodig.

 

L-profielen voor patchkasten

 

Ventilatoren set / Fan unit

Netwerkapparaten – en met name servers – geven nogal veel warmte af. Als deze warmte niet afgevoerd wordt, raken apparaten oververhit. Hierdoor kan de server beschadigd worden en uitvallen waardoor je geen netwerkverbinding meer hebt en belangrijke documenten kunt kwijtraken.

Gebruik daarom voor servers bij voorkeur een kast met geperforeerde deuren. Vind je geluidsdemping belangrijk? Of vind je een kast met glasdeur gewoon mooier? Dan helpt een ventilator je de oplopende temperaturen te voorkomen. Je plaatst de patchkast ventilator in de kast en dan zorgt hij ervoor dat warme lucht sneller wordt afgevoerd. De temperatuur in de kast blijft zo binnen de perken zodat je netwerkapparatuur kan doen wat die hoort te doen.

 

Kies een patchkast ventilator

 

Kooimoeren

Je gebruikt kooimoeren voor het bevestigen van netwerkapparaten en accessoires in de patchkast. Hiervoor gebruik je een kooimoer m6. Koop je bij ons een patchkast of accessoires, zitten de kooimoeren er al bij. Maar heb je meer nodig voor andere netwerkapparaten, kun je extra sets bijbestellen.

 

Bestel hier extra kooimoeren

 

Patchkast verlichting

Zet het hart van je netwerk in het rampenlicht. Nou ja, of je zorgt met een 19 inch verlichting gewoon ervoor dat de netwerkapparaten goed uitgelicht zijn en je ze hierdoor makkelijker kunt bedienen en kunt onderhouden.

 

Zie patchkast verlichting

 

Sloten en sleutels

Een patchkast heeft 4 sloten: in de voordeur, de achterdeur en in de zijwand links en rechts. Wil je deze sloten vervangen of ben je de sleutels van jouw kast kwijt? Bestel dan eenvoudig een extra slot of nieuwe sleutels.

 

Let op: wil je de sloten voor andere merken kasten gebruiken, moet de afmeting van het slot en het gat in de deur van de kast overeenkomen. De afmeting van onze sloten vind je bij de product beschrijving van de sloten.

 

Extra sloten en sleutels voor patchkast

 

Wielenset en stelpoten

Je ontvangt de patchkast standaard met stelpoten. Wil je wielen onder de kast plaatsen of heb je nieuwe stelpoten nodig, kun je ze gewoon bijbestellen. Aan de onderzijde van de kast zijn bevestigingspunten voor de wielen. Hier schroef je de wielen gewoon op vast. Daarvoor hoef je de poten trouwens niet te verwijderen.

 

Koop hier wielensets en stelpoten

 

In- en opbouwdozen

Leg je een netwerk aan, dan richt je natuurlijk niet alleen een patchkast in. Het netwerksignaal moet van daaruit immers door het gebouw worden gelegd. De kans is groot dat je ook netwerkdozen, inbouw of opbouw, installeert. Afhankelijk van de netwerkkabels die je gebruikt, kies je de bijpassende inbouw- of opbouwdoos. Gebruik je cat6 kabels, kies je een cat6 opbouwdoos of inbouwdoos. Heb je niet afgeschermde kabels, volstaat een utp opbouwdoos. Bij afgeschermde kabels kies je voor stp dozen.

 

Bekijk Inbouw- en opbouwdozen

 

Stroomkabels

Koop je een televisie, radio, PC, monitor, printer of een ander netwerk apparaat, dan zit er een stroomkabel bij. Is de kabel beschadigd of te kort? Of heb je een haakse stekker nodig omdat er achter het apparaat niet genoeg ruimte is? Dan kun je een aparte stroomkabel kopen en de oude vervangen.

 

Zie hier stroomkabels

 

UPS Noodstroomvoorziening

Door een stroomstoring kun je belangrijke data verliezen, wordt je gesprek met een belangrijke klant abrupt beëindigd en kunnen netwerkapparaten beschadigd worden. Dit probleem los je met een ups op. Maar wat is een ups? Het is een netwerkapparaat dat bij het wegvallen van stroom de aangesloten apparaten nog een tijdje met stroom verzorgd. Hierdoor heb je de tijd om bestanden op te slaan, het gesprek met je klant af te ronden en je kunt je computer veilig afsluiten.

 

Kies hier je ups noodstroomvoorziening

 

Kabelhaspels

Bijna iedereen heeft een kabelhaspel. Of je thuis de kabel van de grasmaaier wilt verlengen of op kantoor tijdelijk een stopcontact naar een plek zonder stroomaansluiting wilt leggen; een kabelhaspel is ontzettend handig. Maar wist je dat er ook kabelhaspels met netwerkkabel zijn? Hiermee kun je het bereik van de bekabelde netwerkverbinding verplaatsen. Of je een kabelhaspel voor een cat6a netwerkverbinding nodig hebt of met een stroom kabelhaspel 50 meter wilt overbruggen, wij bieden kabelhaspels voor diverse toepassingen.

 

Kies hier je kabelhaspel

 

Overige accessoires

Accessoires, zoals koppelingen waarmee je twee patchkasten met elkaar verbindt, een documentenhouder die je in de kast bevestigt of een aarding set waarmee je de patchkast aardt, maken de patchkast compleet. Of vraag je je af 'Hoe maak je een toetsenbord schoon?'. Hiervoor vind je bij ons compressed air bussen.

 

Overige accessoires bekijken

 

Online patchkast accessoires kopen

In onze shop vind je naast patchkast accessoires ook netwerkkabels en glasvezel gereedschap om het aanleggen van je netwerk een stuk eenvoudiger te maken. Heb je nog vragen over patchkast accessoires of ons overig assortiment? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

 

✔️ Professioneel advies

✔️ Garantie

✔️ Vandaag besteld, morgen in huis

 


Terug naar boven