Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

CAT5e bekabeling

CAT5e kabel kopen?

Om apparatuur te voorzien van een netwerkverbinding zijn patchkabels nodig. Een Cat5e kabel is momenteel waarschijnlijk de meest gebruikte netwerkkabel. Deze kabels maken gebruik van de 5e generatie twisted pair ethernet technologie.

Wat is een Cat 5e kabel?

Cat5e is een preciezere specificatie van een Cat 5 kabel en wordt voornamelijk in Europa gebruikt. Het beschrijft de gigabyte capaciteit van de kabel. Een netwerkkabel CAT5e kan gegevens overbrengen met snelheden van 1000 megabytes per seconde, bij doorvoersnelheden van 100 megahertz. De patchkabels worden doorgaans gebruikt voor parallel gebruik van netwerk en telefonie. Een CAT5 kabel is geschikt voor Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet en, in sommige gevallen, 10 Gigabit Ethernet.

Op rol of kant en klare patchkabel?

Standaard zijn patchkabels voorzien van aderparen welke gegoten zijn in RJ45 connectoren. Deze kabels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en lengtes van 25 cm tot 50 meter. De kleuren zijn in eerste instantie ervoor bedoeld om overzicht in uw netwerk te scheppen omdat u bepaalde verbindingen een bepaalde kleur kunt toewijzen. Maar uiteraard kunt u uw favoriete kleur gebruiken om uw patchkast op te vrolijken.

Kant en klare patchkabels zijn door de connectoren aan beide kabeleinden minder geschikt voor het trekken door muren of kabelgoten omdat er een groter gat in de muur nodig is voor het doorvoeren van de connector. Tevens is het lastiger om een kabel met connector over grotere afstanden te trekken.

Door gebruik te maken van Danicom CAT5e kabel op rol loopt u niet tegen deze problemen aan, kabels op rol zijn namelijk niet voorzien van connectoren. Hierdoor kunt u gebruik maken van een trekveer die ervoor zorgt dat u uw netwerkkabel eenvoudig over lange afstanden en door bochten en hoeken kunt trekken.

Danicom 100% koper cat 5 kabel

Afgeschermd of niet?

U wilt een CAT5 kabel kopen. Bij het selecteren van uw CAT5e kabel dient er ook rekening te worden gehouden met de afscherming van de kabel. Een onafgeschermde patchkabel kan signaalstoring oplopen ten gevolge van COAX- en / of stroomkabels. Dit is te voorkomen door gebruik te maken van afgeschermde patchkabels.

CAT5e UTP kabel: Dit zijn onafgeschermde netwerkkabels. Deze kabels zijn binnenin niet voorzien van een folie-afscherming tegen signaalstoringen. Wanneer de kabel niet langs COAX- en / of stroomkabels komt, is een UTP kabel een geschikte keuze.

CAT5e FTP kabel: Wanner de netwerkkabel in aanraking komt met COAX- en / of stroomkabels, is het altijd verstandig om te gaan voor FTP kabels. FTP kabels zijn binnenin voorzien van een folie-afscherming. Dit zorgt ervoor dat CAT5e FTP kabels ook naast COAX- en / of stroomkabels gelegd kunnen worden.

Cat5e kabel kopen bij Patchkast.nl

Bij Patchkast.nl bent u aan het juiste adres voor alles wat u nodig heeft voor een compleet en betrouwbaar netwerk. Wij bieden patchkasten, diverse accessoires en andere types UTP kabels.

Heeft u verdere vragen of kunnen wij keuzehulp bieden voor uw Cat 5 kabel? Onze klantenservice staat graag voor u klaar. U bereikt ons maandag tot en met vrijdag van 08:00 - 17:00 uur op 074-852 6448 of via e-mail ([email protected]).

FAQ's over utp-kabels

Wat is een utp kabel?

Een utp kabel is een netwerkkabel. Hiermee verbind je netwerkapparaten - zoals tv, computer of laptop - met het internet. De naam utp kabel wordt vaak als verzamelbegrip gebruikt voor alle netwerkkabels, maar letterlijk vertaald betekend het 'unshielded twisted pair'. Dit is dus een niet afgeschermde kabel. Uiteraard zijn er ook afgeschermde kabels: de stp en ftp kabels. Wat deze afkortingen betekenen en wanneer je welke kabel nodig hebt, lees je hier.

Wat is het verschil tussen een Cat5, Cat6 en Cat7 kabel?

Cat 5, Cat 6, Cat 6a en Cat 7 verschillen in datasnelheid en bandbreedte. Hoe hoger de categorie des te sneller de dataoverdracht en des te meer data tegelijkertijd kunnen worden overgedragen. 

  1. Een Cat5e kabel is geschikt voor gigabit netwerken, haalt snelheden tot 1000 Mbit/s en heeft een doorvoersnelheid van 100mhz.
  2. Een Cat6 kabel ondersteunt gigabit netwerken. Deze kabel bereikt snelheden tot 1000 Mbit/s en heeft een doorvoersnelheid van 250mhz.
  3. Een Cat6a kabel is geschikt voor 10-gigabit netwerken. Deze kabel haalt snelheden tot 10.000 Mbit/s en een doorvoersnelheid van 500mhz.
  4. Een Cat7 kabel ondersteunt 10-gig netwerken. Deze kabel haalt, net als de Cat6a kabel, snelheden tot 10.000 Mbit/s, maar heeft een doorvoersnelheid van maar liefst 600mhz.

 

Wil je weten wanneer je welke kabel nodig hebt? Lees dan hier de uitgebreide uitleg met praktijk voorbeelden.

Wat is rj45?

Een rj45 stekker is een standaard netwerk plug. Deze stekker zit aan beide kabeleinden van kant-en-klare patchkabels. Een computer, modem, ethernet switch en smart tv hebben een rj45 poort. Via deze poort sluit je de patchkabels aan en komt de internetverbinding tot stand. Heb je netwerk kabels op rol zónder rj 45 connector? Lees dan hier hoe je de stekker eenvoudig op de kabel monteert.