CAT5e bekabeling

CAT5e kabels kopen?

Om apparatuur te voorzien van een netwerkverbinding zijn patchkabels nodig. De oude standaard kabels zijn de CAT5e kabels. Deze kabels maken gebruik van de 5e generatie twisted pair ethernet technologie. Een CAT5e patchkabel kan gegevens overbrengen met snelheden van 1000 megabytes per seconde, bij doorvoersnelheden van 100 megahertz.

Op rol of kant en klaar?

Standaard zijn patchkabels voorzien van aderparen welke gegoten zijn in RJ45 connectoren. Deze kabels zijn echter minder geschikt voor het trekken door muren / leidingen. Er zal een groter gat in de muur nodig zijn voor de connector en kabels met connectoren zijn lastig over grotere afstanden te trekken. Door gebruik te maken van CAT5e op rol loopt u niet tegen deze problemen aan, kabels op rol zijn namelijk niet voorzien van connectoren.

Afgeschermd of niet?

Bij het selecteren van de CAT5e patchkabels dient er ook rekening te worden gehouden met de afscherming van de kabel. Een onafgeschermde patchkabel kan signaalstoring oplopen ten gevolge van COAX- en / of stroomkabels, dit is te voorkomen door gebruik te maken van afgeschermde patchkabels.

CAT5e UTP patchkabels: Dit zijn onafgeschermde patchkabels. Deze kabels zijn binnenin niet voorzien van een folie-afscherming tegen signaalstoringen. Wanneer de patchkabel niet langs COAX- en / of stroomkabels komt is een UTP kabel een geschikte keuze.

CAT5e FTP patchkabels: Wanner de patchkabel in aanraking komt met COAX- en / of stroomkabels, is het altijd verstandig om te gaan voor FTP patchkabels. FTP kabels zijn binnenin voorzien van een folie-afscherming. Dit zorgt ervoor dat CAT5e FTP patchkabels ook naast COAX- en / of stroomkabels gelegd kunnen worden.

Direct extra informatie krijgen over een CAT5 kabel? Dat kan! Neemt daarvoor telefonisch contact met ons op.

Natuurlijk bent u bij Patchkast.nl ook aan het juiste adres voor andere/nieuwere type UTP kabels.