Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

Patchkasten en Serverkasten

Serverkasten kopen?

In het huidige tijdperk is internet onmisbaar. Voor het tot stand brengen van een internetverbinding is een combinatie van verschillende apparatuur nodig. Deze combinatie wordt een netwerkoplossing genoemd. Netwerkoplossingen zijn vaak kostbaar en erg belangrijk, daarom is het noodzaak dat de netwerkoplossing netjes en overzichtelijk wordt opgeborgen. Hier worden patchkasten, ook wel serverkasten genoemd, voor gebruikt. In patchkasten is apparatuur gemakkelijk, veilig en snel te plaatsen door 19 inch montageprofielen!

Bij het selecteren van de juiste patchkasten zijn een aantal zaken erg belangrijk. Zo dient er rekening te worden gehouden met de volgende aspecten:

 1. Wandmontage of staande kast?

  Bij het selecteren van serverkasten kunt u kiezen tussen wandkasten of staande patchkasten. Wandkasten zijn compacter en gemakkelijk te monteren onder het bureau, echter zijn wandkasten niet geschikt voor het opbergen van veel en diepe apparatuur. Staande patchkasten zijn minder compact, maar zijn wel geschikt voor het plaatsen van veel en diepe apparatuur.
 2. Welk type deur voor uw serverkast?

  Serverkasten zijn verkrijgbaar met 2 type deuren, een geperforeerde deur en een glazen deur. Met een geperforeerde deur kan warme lucht snel de kast uit, dit is ideaal wanneer er veel warmtewinnende apparatuur in de kast wordt geplaatst. Met een glazen deur komt er minder stof in de kast terecht, daarnaast houdt een glazen deur geluid tegen. Een glazen deur houdt echter wel warmte vast, daardoor is een glazen deur niet geschikt bij warmtewinnende apparatuur.
 3. Het aantal units

  De hoogte van de kast is afhankelijk van de hoogte van uw totale netwerkoplossing. De hoogte van de kasten, en ook van de apparatuur, wordt aangegeven in "Units". Het is verstandig om rekening te houden met de toekomst door een kast aan te schaffen met meer units dan benodigd zijn.
 4. De breedte van de serverkast

  Elke serverkast is voorzien van een 19 inch profiel (48,26 cm). Veel apparatuur is geschikt om in dit profiel van de kast geplaatst te worden. De minimale breedte van een kast is 600mm, naast het profiel is ruimte nodig voor de montage van apparatuur. Bij een 800mm brede kast is er extra montageruimte, daarnaast zijn deze kasten voorzien van een verticale kabelgoot, voor een nette afwerking van de bekabeling.
 5. De diepte van de kast

  De diepte van serverkasten wordt aangegeven in de buitenmaten. Door de afstelling van de profielen en door de stalen beplating valt er plusminus 10 cm weg. Een kast met een diepte van 600mm zal dus plusminus 500mm aan bruikbare ruimte hebben. Hier dient rekening mee te worden gehouden bij het bepalen van de diepte.
 6. Gemonteerd of ongemonteerd?

  Standaard worden onze patchkasten gemonteerd verzonden. Het grote voordeel hiervan is dat u zelf niet de hele kast in elkaar hoeft te zetten. Echter is het in sommige gevallen handiger dat er een ongemonteerde serverkast geleverd wordt. Bijvoorbeeld als de kast een paar trappen op moet of als er een smalle doorgang is. Ook zijn ongemonteerde patchkasten zelf én de verzendkosten voordeliger.

Waarom koopt u bij ons een serverkast?

Als u een serverkast gaat kopen is het belangrijk om te weten dat dit een lange termijn investering is in de automatisering van uw onderneming of organisatie. Een kast gaat vele jaren mee en het is dan ook belangrijk dat u rekening houdt met een eventuele groei in de toekomst. Het zou immers zonde zijn dat u nu investeert in een goede kast die over enkele jaren te klein blijkt te zijn.

Er zijn verschillende redenen om uw rack bij ons te kopen. Zo kan de aankoop van uw nieuwe server beginnen bij een adviesgesprek met een van onze specialisten. Zij adviseren u graag over welke u het beste kunt kopen en het beste aansluit bij uw wensen en eisen. Een goed advies kan ervoor zorgen dat u lang en goed gebruik kunt maken van uw kast.

Wanneer u vragen heeft, of meer informatie wenst dan kunt u altijd contact opnemen met ons. Onze medewerkers helpen u graag verder via de chat of telefoon (074 - 852 64 48).