Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Cat6 patchkabels - 100% koper

Pagina
per pagina

CAT6 patchkabels 100% koper kopen?

Wanneer men praat over een UTP kabel, wordt deze vaak geassocieerd met de CAT5e kabel. Echter is CAT5e een verouderde vorm van UTP bekabeling en kan dan ook steeds minder goed meekomen met de huidige eisen en verwachtingen. De opvolger, en huidige standaard, is de CAT6 kabel. Een CAT6 kabel is in staat om snelheden te bereiken van 1 Gbit/s bij doorvoersnelheden van 250 Mhz.

CCA of toch 100% koper?

Zowel CAT5e als CAT6 kabels zijn verkrijgbaar in CCA en in 100% koper uitvoeringen. Wanneer we spreken over een CCA kabel, hebben we het over een kabel waarvan de kern niet uit volledig koper bestaat. Een CCA kabel is namelijk voorzien van een aluminium kern, bekleed met een dun laagje koper. Dit maakt dat een CCA kabel goedkoper is, maar wel minder stabiel en betrouwbaar is, dan een 100% koperen kabel.

Een 100% koperen CAT6 patchkabel is, zoals de naam het al aangeeft, voorzien van een 100% koperen kern. Dit maakt dat CAT6 patchkabels 100% koper vele malen betrouwbaarder en stabieler zijn dan een CAT6 patchkabel CCA. Om de maximale kwaliteit van een Cat6 kabel te kunnen garanderen, mag de weerstand maximaal 9,38 Ohm DC per 100 meter bedragen, bij een draaddikte van AWG24 (0,205 mm²).

Om dit te kunnen garanderen is een 100% koperen kabel nodig, CCA kabels bieden namelijk te veel weerstand en zijn ook dikker. Hierdoor kunnen de CCA kabels de optimale en stabiele signaaloverdracht niet garanderen. Vooral over de iets langere afstanden doet de CCA kabel al snel onder voor 100% koper.

Is de hoogste betrouwbaarheid en stabiliteit van cruciaal belang? Ga dan altijd voor een CAT6 patchkabel 100% koper.