Cat6 patchkabels - 100% koper

Producten 1-128 van 130

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

CAT6 patchkabels 100% koper kopen?

Wanneer men praat over een UTP kabel, wordt deze vaak geassocieerd met de CAT5e kabel. Echter is CAT5e een verouderde vorm van UTP bekabeling en kan dan ook steeds minder goed meekomen met de huidige eisen en verwachtingen. De opvolger, en huidige standaard, is de CAT6 kabel. Een CAT6 kabel is in staat om snelheden te bereiken van 1 Gbit/s bij doorvoersnelheden van 250 Mhz.

CCA of toch 100% koper?

Zowel CAT5e als CAT6 kabels zijn verkrijgbaar in CCA en in 100% koper uitvoeringen. Wanneer we spreken over een CCA kabel, hebben we het over een kabel waarvan de kern niet uit volledig koper bestaat. Een CCA kabel is namelijk voorzien van een aluminium kern, bekleed met een dun laagje koper. Dit maakt dat een CCA kabel goedkoper is, maar wel minder stabiel en betrouwbaar is, dan een 100% koperen kabel.

Een 100% koperen CAT6 patchkabel is, zoals de naam het al aangeeft, voorzien van een 100% koperen kern. Dit maakt dat CAT6 patchkabels 100% koper vele malen betrouwbaarder en stabieler zijn dan een CAT6 patchkabel CCA. Om de maximale kwaliteit van een Cat6 kabel te kunnen garanderen, mag de weerstand maximaal 9,38 Ohm DC per 100 meter bedragen, bij een draaddikte van AWG24 (0,205 mm²).

Om dit te kunnen garanderen is een 100% koperen kabel nodig, CCA kabels bieden namelijk te veel weerstand en zijn ook dikker. Hierdoor kunnen de CCA kabels de optimale en stabiele signaaloverdracht niet garanderen. Vooral over de iets langere afstanden doet de CCA kabel al snel onder voor 100% koper.

Is de hoogste betrouwbaarheid en stabiliteit van cruciaal belang? Ga dan altijd voor een CAT6 patchkabel 100% koper.