DANICOM CAT5e op rol - 100% koper

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

DANICOM CAT5e op rol kopen?

Standaard zijn patchkabels voorzien van 2 connectoren. Bij het aanleggen van netwerkbekabeling kan dit onhandig zijn. Er zal een groter gat in de muur nodig zijn voor de connector en kabels met connectoren zijn lastig over grotere afstanden te trekken. Door gebruik te maken van de Danicom Cat5e op rol loopt u niet tegen deze problemen aan. Kabels op rol zijn niet voorzien van connectoren en zijn opgerold.

Beschermd of onbeschermd?

Het is natuurlijk belangrijk dat er het netwerksignaal niet wordt verstoord, COAX- en / of stroomkabels kunnen een verstorend effect hebben op onbeschermde kabels. FTP kabels zijn hier tegen beschermd, deze kabels zijn binnenin afgeschermd doormiddel van een folie. Wanneer de kabel in aanraking kan komen met een stroom- of COAX kabel kan er dus het best worden gegaan voor een FTP kabel op rol.

Welke type kabel is nodig?

Eigenlijk zijn er 2 soorten kabels, de stugge kabels en de soepele kabels. Stugge kabels worden gebruikt voor het LSA aansluiten van patchpanelen, in-opbouwdozen, etc. Soepele kabels zijn bedoeld voor het monteren van connectoren. Stugge kabels worden ook wel installatiekabels genoemd en soepele kabels worden vaak patchkabels genoemd.

Welke connectoren zijn nodig?

Wanneer UTP kabels langs een COAX- en / of stroomkabel komen moet er gebruik worden gemaakt van beschermde (FTP) kabels. Om de bescherming te behouden zijn ook FTP (shielded) connectoren nodig. De categorie van de kabel is ook van toepassing bij het selecteren van de juiste connectoren. De categorie van de kabel en van de connectoren moeten overeenkomen, een cat5e kabel heeft cat5e connectoren nodig en een cat6 kabel heeft cat6 connectoren nodig.

Wat is een CPR classificatie?

Een CPR classificatie is benodigd bij het aanleggen van professionele kabelnetwerken. De classificatie is universeel en geeft het brandgedrag van de kabel weer, waardoor de kwaliteit hiervan beter gewaarborgd kan worden. Cat5e kabels op rol van het merk Danicom zijn voorzien van een CPR classificatie waardoor deze uitermate geschikt zijn voor professioneel gebruik.