Cat5e patchkabels - CCA

110 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cat5e patchkabels kopen?

Om apparatuur te voorzien van een netwerkverbinding zijn UTP kabels nodig. De oude standaard patchkabels zijn de Cat5e patchkabels, deze kabels maken gebruik van de 5e generatie twisted pair ethernet technologie. Een Cat5e patchkabel kan gegevens overbrengen met snelheden van 1000 megabyte per seconden, met doorvoersnelheden van 100 megahertz. 

Afgeschermd of niet?

Bij het selecteren van de cat5e patchkabels dient er ook rekening te worden gehouden met de afscherming van de kabel. Een onafgeschermde patchkabel kan signaalstoring oplopen van COAX- en / of stroomkabels, dit is te voorkomen door gebruik te maken van afgeschermde patchkabels. 

Cat5e UTP patchkabels: Dit zijn onafgeschermde patchkabels. Deze kabels zijn binnenin niet voorzien van een folie-afscherming tegen signaalstoringen. Wanneer de patchkabel niet langs COAX- en / of stroomkabels komt, is de UTP versie een geschikte keuze.

Cat5e FTP patchkabels: Wanner de patchkabel in aanraking komt met COAX- en / of stroomkabels, is het altijd verstandig om te gaan voor FTP patchkabels. FTP kabels zijn binnenin voorzien van een folie-afscherming. Dit zorgt ervoor dat cat5e FTP patchkabels ook naast COAX- en / of stroomkabels gelegd kunnen worden, zonder de kabel door een aparte buis te hoeven leggen.