Muur patchpanelen

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Muur patchpaneel kopen?

Ook voor kleinere netwerken kan de behoefte aan structuur en overzicht aanwezig zijn. Echter is de kans groter dat de ruimte beperkt is en het plaatsen van een serverkast onmogelijk is. Een muur patchpaneel kan hierin de oplossing bieden.

Welke patchpaneel met wandmontage moet ik kiezen?

Een patchpaneel geschikt voor wandmontage is verkrijgbaar in twee varianten. Zoals eerder benoemd zijn deze patchpanelen geschikt voor kleinere netwerken in beperkte ruimtes, 12 poorten is over het algemeen voldoende. De keuze voor het type patchpaneel, cat5e of cat6, is afhankelijk van de UTP kabel die in het netwerk gebruikt gaat worden. Neem hiervan dezelfde specificaties over om ervoor te zorgen dat de juiste snelheden behaalt kunnen worden.

Het monteren van een muur patchpaneel

In tegenstelling tot een standaard patchpaneel heeft een muur patchpaneel geen montage profielen aan beide zijde maar wordt met een wandbeugel meegeleverd. De wandbeugel is eenvoudig te monteren aan de muur. In de meeste gevallen betreft dit de meterkast of een hobbykamer waar het IT-netwerk samenkomt. De UTP kabels kunnen aangesloten worden op de LSA strook aan de achterzijde van het patchpaneel. Na de juiste montage van de UTP kabels kan het patchpaneel eenvoudig in de wandbeugel geklikt worden.