Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

AV rack kopen bij Patchkast.nl

Heb je van je klant de opdracht gekregen om zijn nieuwe kantoorgebouw te voorzien van een audiovisueel systeem? Dan wil je dat alles op-en-top verzorgd is. Daarbij horen uiteraard ook de vergaderruimtes. En omdat een presentatie meestal uit beeld- en geluidsmateriaal bestaat én we steeds vaker online vergaderen, heb je een betrouwbare audiovisuele installatie nodig. Eentje die ervoor zorgt dat men elkaar storingsvrij kan zien én horen. Alle apparaten moeten veilig opgeborgen en tóch binnen handbereik zijn.

 

Het kan ook zijn dat je een gepassioneerde hobbyist bent die veel geld en tijd aan zijn audio en video besteed? Misschien heb je je partner eindelijk zover gekregen dat de muziekinstallatie of je home cinema op een prominente plek in de woonkamer mag staan - mits het netjes opgeborgen is en de apparaten en kabels niet overal verdeeld staan.

 

De oplossing voor zowel een professioneel av-systeem als voor een av-systeem voor thuis is een av rack.

 1. 19 inch patchkasten en serverkasten

  Staande kasten voor alle av installaties 18U - 47U

 2. Mini Patchkasten

  Kleine kasten voor alle av installaties 12U - 15U

 3. Wandkasten

  Wandkasten voor kleinere en middelgrote av installaties 6U - 18U

 4. Accessoires

  19 inch accessoires voor het inrichten van av racks

Wat is een av rack?

AV betekent audiovisueel, dus beeld en geluid. Een av- of hifi rack is een gesloten kast waarin je audiovisuele apparatuur opbergt. Hij biedt bescherming en zorgt voor overzicht in het geluids- en beeldsysteem. De kast heeft aan de binnenzijde op elke hoek bevestigingsprofielen. Hieraan bevestig je de apparaten rechtstreeks.

 

Een speciale av kast biedt een aantal belangrijke voordelen:

 

 • Een av rack cabinet heeft een afsluitbare voor- en achterdeur. Dit beschermt de waardevolle apparatuur tegen onbevoegd toegang.
 • En ook de zijwanden zijn afsluitbaar en uitneembaar. Hierdoor kun je de apparaten van alle zijden bereiken. Dit maakt het aansluiten of resetten een stuk makkelijker.
 • De voordeur is gemaakt van veiligheidsglas. Je hebt goed zicht op je apparaten én je kunt deze door de gesloten deur met een afstandsbediening bedienen. 
 • Het rack heeft rondom ventilatiegaten. Dit voorkomt dat de geluids- en beeldapparatuur oververhit raakt.
 • Een av rack is in diverse hoogtes verkrijgbaar. Daarom kun je de maat van de kast precies afstemmen op grootte van de av-installatie.
 • Je kunt het rack uitbreiden met wielen. Hierdoor maak je de kast mobiel en kun je hem eenvoudig naar een andere plek verplaatsen met alle apparaten erin.
 • De kast heeft een kabelinvoer aan de boven- en onderzijde. Zo werk je de kabels netjes weg terwijl de kastdeuren gesloten blijven.

Hoe groot is een av rack?

De breedte van een av kast is 19 inch. En dat komt goed uit, want 19 inch is ook de standaardafmeting van audiovisuele apparatuur. De apparaten passen dus precies in de bevestiging van de kast. 19 inch – omgerekend is dit 48,26 cm – is trouwens de breedte aan de binnenzijde. Aan de buitenkant is de kast 60 cm breed.

 

De diepte van een av rack varieert tussen 60 en 120 cm. Wil je weten welke afmeting je nodig hebt? Meet dan het grootste audiovisuele apparaat dat je hebt en tel hier nog 5 tot 10 cm bij op voor de stekkers en kabels. Dit is de minimale diepte.

 

Tot slot bepaal je nog welke kasthoogte je nodig hebt. De hoogte van av apparatuur wordt in U's (units) aangegeven. En ook bij de kast staat hoeveel U's erin passen. Tel dus de hoogte van alle apparaten bij elkaar op en je weet hoe hoog de kast minimaal moet zijn. Tel hier wel nog een aantal U's vrije ruimte bovenop. Hierdoor houd je extra ruimte en kun je de indeling van de kast later nog veranderen of uitbreiden, zonder dat je direct een nieuwe kast nodig hebt.

Direct een av rack bestellen

Ik wil een staand av rack

 

Ik wil een av rack voor wandmontage

 

AV rack inrichten

Een av rack richt je uiteraard in met audio- en videoapparaten. 19 inch audio- en videoapparaten bevestig je rechtstreeks in de kast. Wil je ook kleinere apparaten opbergen? Geen probleem. Daarvoor zijn er speciale legborden waarop je het apparaat plaatst. En vind je het handig om de handleidingen bij de betreffende apparatuur op te bergen? Leg deze dan in een 19 inch afsluitbare lade. Wist je dat er ook 19 inch stekkerdozen zijn voor de stroomtoevoer? De stekkerdoos bevestig je direct in de kast. Met dit soort passende accessoires maak je de kast helemaal af.

 

Kies hier je 19 inch stekkerdoos

 

Zie hier alle accessoires voor av racks

 

Online een av rack kopen bij Patchkast.nl

Weet je al welk av server rack je nodig hebt? Of wil je voor de zekerheid tóch nog even checken of je aan alles hebt gedacht en alle producten compatibel zijn? Onze medewerkers staan op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur voor je klaar: 

 

 • bel ons op 074 - 852 6448,
 • stuur ons een e-mail [email protected], of
 • chat live met ons.

Kwaliteit én 25 jaar garantie

Op alle audio racks en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.

Snelle verzending voor 16:00 uur

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons eigen magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. We kunnen bestellingen trouwens ook als whitelabel rechtstreeks naar jouw klant sturen.