19 inch serverkast en patchkasten

Filteren
We kunnen helaas geen producten vinden die aan de selectie voldoen.

19 inch serverkasten en patchkasten kopen?

Netwerkoplossingen zijn net en overzichtelijk op te bergen in serverkasten en patchkasten. Dit is nodig aangezien internet in de huidige tijd onmisbaar is geworden, voor particulieren maar ook voor bedrijven. Een internetverbinding wordt tot stand gebracht door middel van een netwerkoplossing (combinatie van verschillende netwerkapparatuur). Vaak is een netwerkoplossing het hart van de onderneming, daarom is het belangrijk dat deze goed wordt opgeborgen.

Wat is een 19 inch kast?

Een serverkast of een patchkast wordt ook wel een 19 inch kast genoemd. Dit komt omdat een 19 inch kast beschikt over een montage profielen. De profielen staan op een afstand van 19 inch (=48,26 cm) waardoor netwerkapparatuur en accessoires, voorzien van 19 inch montage, eenvoudig door middel van kooimoeren gemonteerd kunnen worden.

Breedte, diepte en hoogte

Er zijn 2 type kasten leverbaar, de 600mm brede kasten en de 800mm brede kasten. Beide kasten beschikken over het zelfde type profiel, een 800mm brede kast heeft echter een verticale kabelgoot.

Wanneer het gaat over de diepte van serverkasten en patchkasten wordt er uitgegaan van de buitenmaten. De bruikbare / plaatsbare ruimte zal ongeveer 10 cm (100mm) afwijken van de buitenmaten. Hier dient dus rekening mee te worden gehouden wanneer de diepte bepaald gaat worden.

De hoogte van serverkasten en patchkasten, en netwerkapparatuur, wordt aangegeven in units. Op deze manier is snel en gemakkelijk te bepalen hoe hoog de kast moet zijn. Het heeft de voorkeur om een kast met meer units aan te schaffen dan benodigd is, met oog op de toekomst.

Het soort deur

Er zijn voor serverkasten en patchkasten 2 type deuren beschikbaar, de glazen deur en de geperforeerde deur. De geperforeerde deur zorgt voor goede ventilatie, waardoor warmte snel de kast kan verlaten, geluid wordt echter niet tot nauwelijks tegen gehouden. Glazen deuren zorgen ervoor dat er minder stof in de kast terecht kan komen, daarnaast wordt geluidsoverlast tegengegaan.

Zoekt u een server rack, zonder wanden en deuren? Ook deze kunt u bij ons bestellen.

Hulp nodig?

Wanneer u vragen heeft, of meer informatie wenst, kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze ervaren medewerkers zitten klaar om u verder te helpen via de chat of telefoon (074 - 852 64 48).

Ook als u op zoek bent naar bijvoorbeeld een 10 inch patchkast of UTP kabel dan bent u bij Patchkast.nl aan het juiste webadres.