Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

19 inch patchkasten en serverkasten - 18U

per pagina

19 inch patchkasten en serverkasten kopen?

Netwerkoplossingen zijn net en overzichtelijk op te bergen in serverkasten en patchkasten. Dit is nodig aangezien internet in de huidige tijd onmisbaar is geworden, voor particulieren maar ook voor bedrijven. Een internetverbinding wordt tot stand gebracht door middel van een netwerkoplossing (combinatie van verschillende netwerkapparatuur). Vaak is een netwerkoplossing het hart van de onderneming, daarom is het belangrijk dat deze goed wordt opgeborgen.

Wat is een 19 inch kast?

Een serverkast of een patchkast wordt ook wel een 19 inch kast genoemd. Dit komt omdat een 19 inch kast beschikt over een montage profielen. De profielen staan op een afstand van 19 inch (=48,26 cm) waardoor netwerkapparatuur en accessoires, voorzien van 19 inch montage, eenvoudig door middel van kooimoeren gemonteerd kunnen worden.

Breedte, diepte en hoogte

Er zijn 2 type kasten leverbaar, de 600mm brede kasten en de 800mm brede kasten. Beide kasten beschikken over het zelfde type profiel, een 800mm brede kast heeft echter een verticale kabelgoot.

Wanneer het gaat over de diepte van serverkasten en patchkasten wordt er uitgegaan van de buitenmaten. De bruikbare / plaatsbare ruimte zal ongeveer 10 cm (100mm) afwijken van de buitenmaten. Hier dient dus rekening mee te worden gehouden wanneer de diepte bepaald gaat worden.

De hoogte van serverkasten en patchkasten, en netwerkapparatuur, wordt aangegeven in units. Op deze manier is snel en gemakkelijk te bepalen hoe hoog de kast moet zijn. Het heeft de voorkeur om een kast met meer units aan te schaffen dan benodigd is, met oog op de toekomst.

Het soort deur

Er zijn voor serverkasten en patchkasten 2 type deuren beschikbaar, de glazen deur en de geperforeerde deur. De geperforeerde deur zorgt voor goede ventilatie, waardoor warmte snel de kast kan verlaten, geluid wordt echter niet tot nauwelijks tegen gehouden. Glazen deuren zorgen ervoor dat er minder stof in de kast terecht kan komen, daarnaast wordt geluidsoverlast tegengegaan.

Zoekt u een server rack, zonder wanden en deuren? Ook deze kunt u bij ons bestellen.

Hulp nodig?

Wanneer u vragen heeft, of meer informatie wenst, kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze ervaren medewerkers zitten klaar om u verder te helpen via de chat of telefoon (074 - 852 64 48).

Ook als u op zoek bent naar bijvoorbeeld een 10 inch patchkast of UTP kabel dan bent u bij Patchkast.nl aan het juiste webadres.