Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Glasvezel vs internet kabel

Glasvezel vs internet kabel

Gaat u verhuizen, dan komt u voor de keuze te staan welke provider voor internet, televisie en eventueel telefonie u gaat kiezen. Maar afhankelijk van het aanbod in uw woonplaats, kiest u dan voor ADSL, kabel of gaat u toch voor glasvezel? Of heeft u op het moment nog ADSL of kabel en overweegt u om over te stappen op een glasvezelabonnement. Tegenwoordig is bijna ieder dorp en stad in Nederland voorzien van glasvezel. Is dit het geval, kiest u dan voor glasvezel of kabel?

Gaat u verhuizen, dan komt u voor de keuze te staan welke provider voor internet, televisie en eventueel telefonie u gaat kiezen. Maar afhankelijk van het aanbod in uw woonplaats, kiest u dan voor ADSL, kabel of gaat u toch voor glasvezel? Of heeft u op het moment nog ADSL of kabel en overweegt u om over te stappen op een glasvezelabonnement. Tegenwoordig is bijna ieder dorp en stad in Nederland voorzien van glasvezel. Is dit het geval, kiest u dan voor glasvezel of kabel?

Glasvezel of een internet kabel?

Met een supersnel glasvezelnetwerk bent u goed voorbereid op de toekomst, maar is dit met kabel niet zo? TV en internet via de kabel is over het algemeen voordeliger dan met een glasvezel pakket, terwijl de beloofde download snelheden die gehaald kunnen worden, ongeveer gelijk liggen. Gekeken naar de beloofde uploadsnelheden, dan liggen deze bij glasvezel veel hoger. Dat maakt de keuze voor glasvezel vooral interessant als je veel en vaak dingen op internet wilt plaatsen of e-mails met grote of veel bijlages verzendt. Maar gekeken naar het heden voldoet het vertrouwde kabelnetwerk nog steeds prima. Maar de consument wil nou eenmaal steeds meer en het kabelnetwerk zal op een gegeven moment tegen beperkingen aanlopen. Glasvezel is klaar voor de toekomst als er in de toekomst echt meer gevraagd gaat worden. Echter gekeken naar de huidige standaard en de prijs-/kwaliteit verhouding van een Alles-In-1 pakket, kan een kabelabonnement de komende jaren nog steeds prima concurreren met glasvezel.

Voor het gebruik van interactieve tv of de weergave van HD-zenders maakt het ook niet uit of u gebruik maakt van glasvezel of kabel. Het verschil beeldkwaliteit is nihil, ook in het geval van HD zenders. Ruis en andere storingen hebben eerder te maken met het gebruik van slechte bekabeling en/of de apparatuur dan het verschil tussen glasvezel en kabel. Gebruik voor een optimale beeldkwaliteit altijd een HDMI kabel voor de verbinding tussen de HD ontvanger van uw provider en de televisie en gebruik een nieuwe (door de provider meegeleverde) glasvezel kabel, of coax kabel tussen de wandcontactdoos / (glasvezel)modem en de ontvanger (of televisie in het geval u gebruik maakt van een CI+ module).

Wat is het voordeel van glasvezel?

Glasvezel bestaat uit flinterdunne doch oersterke glasdraden en is in staat om data te transporteren met de snelheid van het licht. Dit komt overeen met snelheden tot 40 Gigabyte per seconde. Dit geldt voor zowel downloaden als voor uploaden. Daarbij is glasvezel een erg betrouwbaar netwerk welke, ook over grote afstanden, niet gevoelig is voor verstoringen van buitenaf. Het signaal bij koperbekabeling wordt na 100 meter al snel minder betrouwbaar. We hebben de 5 meest belangrijke voordelen van glasvezel op een rij gezet:


1. Hogere snelheden
Glasvezel biedt veel meer bandbreedte dan koperbedrading en is hierdoor in staat veel hogere snelheden te halen. Het biedt veel mogelijkheden op gebied van datacommunicatie voor de toekomst, die met het huidige kopernetwerk niet mogelijk zijn omdat het aan zijn limiet zit.

2. Overbruggen van veel langere afstanden
UTP bekabeling is in staat afstanden te overbruggen tot circa 100 meter. Hierna neemt de kwaliteit van het signaal al snel af. singlemode glasvezel kabel kan afstanden overbruggen tot circa 60 kilometer.

3. Niet gevoelig voor storingen van buitenaf
Glasvezels zijn niet gevoelig voor interferentie, zoals elektromagnetische storing. Waar (niet afgeschermde) koperbekabeling gevoelig is voor interferentie, is dit met glasvezel verleden tijd. Signalen kunnen mede hierdoor, zonder storingen, met een veel hogere snelheid over veel grotere afstanden worden verstuurd.

4. Glasvezels zijn zeer sterk

Normaal is glas erg broos, maar wanneer het gesmolten is en tot hele dunne draden getrokken wordt (glasvezels) dan is het sterk. Hierbij moet wel vermeld worden dat het beperkt buigzaam is. De treksterktes van glasvezel zijn zeer hoog en zelfs hoger dan kunststofvezel als nylon en polypropeen. Glasvezels zijn onbrandbaar en de treksterkte blijft behouden tot ruim 300 °C.

5. Niet af te luisteren
Doordat elektromagnetische velden geen invloed hebben op glasvezel, heeft het als grote voordeel dat glasvezel ook niet afgeluisterd kan worden met elektromagnetische middelen. Glasvezelbekabeling is dus veel veiliger om toe te passen voor een optimaal beveiligde verbinding.

Glasvezel bekabeling kopen?

Kiest u voor glasvezel en bent u de juiste bekabeling nodig? Bij ons kunt u naast een ruim aanbod netwerkkabels ook terecht voor glasvezel kabels.

Opmerkingen

Geen opmerkingen