Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Welke deur moet ik kiezen voor mijn patchkast?

Welke deur moet ik kiezen voor mijn patchkast?

Wanneer u een patchkast, ook wel serverkast genoemd, gaat aanschaffen dan heeft u een ruime keuze. Naast de verschillende afmetingen kunt u kiezen uit twee type voordeuren, namelijk een glazen deur of geperforeerde deur. Maar wellicht vraagt u zich af: welke deur moet ik kiezen? Dat leggen we in dit blogartikel uit.

Wanneer kies ik voor een glazen deur?

Patchkast met glazen deur

Wanneer u kiest voor een glazen voordeur dan is de achterdeur standaard van plaatstaal. Een glazen deur heeft een stevig glazen frame met ventilatiegaten, met daartussen een glasplaat van helder glas. Dit geeft de patchkast een mooie en strak design. Esthetisch gezien hebben deze kasten voor mensen vaak de voorkeur.

Een glazen deur heeft een geluid reducerende werking. Dit maakt een patchkast met glazen deur geschikt voor plaatsing in een ruimte waar ook gewerkt wordt en behoefte is aan een stille omgeving, zoals een kantoorruimte. Vaak is het in dergelijke ruimtes ook veel stoffiger dan in bijvoorbeeld een speciale serverruimte. Een ander voordeel van de glasdeur is dat hiermee ook de stofontwikkeling in de kast wordt verminderd.

Nadeel van een patchkast met glazen voordeur en plaatstalen achterdeur is dat de warmte minder snel de kast kan verlaten. Komt er apparatuur in te hangen die veel warmte produceren, zoals servers, en is geluid reductie wel gewenst, dan kan er gekozen worden om een ventilator-unit te plaatsen om warme lucht af te voeren.

Wanneer kies ik voor geperforeerde deuren?

Patchkast met geperforeerde deur

Wanneer u kiest voor een geperforeerde voordeur, dan is de achterzijde van de kast standaard ook voorzien van een geperforeerde deur. Bij 800 mm brede 42U of 47U patchkasten kan er ook gekozen worden voor geperforeerde split achterdeuren.

Een Patchkast met geperforeerde deuren heeft metalen deuren met, zoals de naam al aangeeft, een gaatjes patroon. Doordat de deuren dus "open" zijn, zijn ze geschikt voor warmte producerende apparatuur in de patchkast. Servers kunnen veel warmte produceren en hierdoor oververhit raken. En laat nou net hierop vaak alle belangrijke informatie staan. Oververhitting kan het gehele IT netwerk in een organisatie – tijdelijk – plat leggen. Dit zorgt voor een hoge kostenpost die liever voorkomen wordt. Dankzij het open gaatjes patroon van de geperforeerde deuren kan warmte de kast snel verlaten en wordt er gezorgd voor een natuurlijke koeling en ventilatie.

Wanneer hebben split achterdeuren een voordeel?

Bij 800mm brede patchkasten met een hoogte van 42U of 47U is er ook een {blog_serverkast_splitdeuren} verkrijgbaar. Vaak worden deze kasten gebruikt in speciale ICT/server ruimtes bij grotere bedrijven. Om deze ruimtes zo efficiënt mogelijk in te richten wil men de kasten zo ver mogelijk naar achteren kunnen plaatsen. Om dit mogelijk te maken zijn de split achterdeuren uitermate geschikt. Een standaard geperforeerde achterdeur is 80 cm breed, wat ervoor zorgt dat de kast verder van de muur af moet komen te staan om gemakkelijk bij de achterzijde van de apparatuur in de patchkast te komen. Splitdeuren bestaan uit 2 delen wat wil zeggen dat de deuren veel minder ruimte in beslag nemen wanneer deze open staan.

In onderstaande tabel is weergegeven met welke deuren onze eigen staande 19 inch serverkasten en patchkasten standaard zijn uitgevoerd.

  Achterdeur Plaatstaal Geperforeerd Split (geperforeerd)*
Voordeur        
Glas   X X
Geperforeerd   X

*Alleen verkrijgbaar in 42U of 47U

Delen: